Hva med å bytte ut den tradisjonelle fiskemiddagen med noe litt mer spennende – nemlig tunfisk! Tunfiskbiff er en sunt, godt og superenkelt å tilberede. Konsistens og smak minner mer om kjøtt enn fisk og passer derfor godt for både fiskeelskere og de som ikke er sjømatens største fan. Har du ikke smakt fersk tunfisk før anbefaler jeg deg virkelig å gi det en sjanse. Kanskje blir du overrasket? 

Ingredienser

(2 porsjoner)

  • 2 stk tunfiskbiff
  • 2 egg
  • Bønnebandling (enten ferdigblanding fra frysedisk eller ditt valg av aspargesbønner, edamamebønner, kidneybønner, cannelini bønner og løk)
  • Sojasaus
  • Valgfritt krydder: salt, pepper, chili, hvitløk
  • Sweet chilisaus (til servering – kan sløyfes!)

Oppskrift

  1. Stek bønneblandingen i litt olje i en panne. Krydre godt og fordel blanding på to tallerkner. 
  2. Stek tunfisken på høy varme i ca. 1 min på hver side slik at den får en fin stekeskorpe. Ikke stek den for lenge! Den skal være saftig i midten. Pensle eller drysse fisken med  sojasaus og ha på litt krydder. Ha fisken opp bøndeblandingen. 
  3. Stek eggene og plasser oppå fisken. Server det hele med chilisaus. 

Notater

  • Her har jeg brukt en ferdig bøndeblanding fra frysedisken. Jeg pleier å lage min egen ved å steke aspargesbønner, løk og to forskjellig type bønner.
  • Retten kan også serves med ris. 
  • Chilisaus kan ersattes med en annen dressing/vinegarette.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email