Denne fiskeretten er sunn, lett å lage og gjør seg selv i ovnen. Ved å bake torsken i tomatsaus blir den saftig og proppfull av smak. Sammen med urtebakte rotgrønnsaker har du et herremåltid som passer til hverdags som fest. 

Ingredienser 
(2 porsjoner)

  • 1 boks hakkede hermetiske tomater (400 g)
  • 1/2 rødløk 
  • 1 stilk vårløk eller 1/2 purreløk (eller 1 fedd hvitløk)
  • 1 ss hakket timian eller basilikum 
  • 1-2 ts salt 
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts sukker 
  • 2 stk torskefilet 
  • 600-650 g rotgrønnsaker inkludert poteter (jeg brukte poteter, persillerot, gulrøtter, neper og rødbeter)
  • 1 god neve urter (jeg brukte timian, basilikum og koriander)
  • Olje

Oppskrift 

  1. Forvarm stekeovnen til 210 grader. kutt opp rotgrønnsakene i passe store  terninger og hakk opp urtene. Ha grønnsakene i en ildfast form, dryss over noen ss olje, urtene, salt og pepper. Bland alt sammen slik at oljen, urtene og krydderet blir godt fordelt over grønnsakene og sett formen i stekeovnen. Grønnsakene skal steke i ca. 40 min.
  2. Lag tomatsausen ved å hakke opp rødløk og vårløk som du surrer noen minutter i litt olje i en kjele. Tilsett hakkede tomater, salt, pepper, sukker og 1 ss urter. La putre 5-10 min til sausen tykner.
  3. Ha sausen i en ildfast form og legg torskefiletene på toppen. Krydre fisken med salt og pepper. 
  4. Når det er 20 min igjen av steketiden til grønnsakene skrur du ned varmen på ovnen til 200 grader og sett fiskeformen i ovnen sammen med grønnsakene. Stek i ca. 20 min til slik at grønnsakene blir møre og fisken gjennomstekt. Server gjerne med litt ekstra grønt og en klatt rømme eller créme fraiche. 

Notater

  • Bruk de rotgrønnsakene du ønsker og har tilgjengelig.
  • Torsk kan erstattes med annen type fisk. 
  • Doble gjerne oppskriften hvis dere er flere tilbords.

Har du testet noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar