Denne fiskeretten er sunn, lett å lage og gjør seg selv i ovnen. Ved å bake torsken i tomatsaus blir den saftig og proppfull av smak. Sammen med urtebakte rotgrønnsaker har du et herremåltid som passer til hverdags som fest.
Ingredienser
(2 porsjoner)
- 1 boks hakkede hermetiske tomater (400 g)
- 1/2 rødløk
- 1 stilk vårløk eller 1/2 purreløk (eller 1 fedd hvitløk)
- 1 ss hakket timian eller basilikum
- 1-2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ts sukker
- 2 stk torskefilet
- 600-650 g rotgrønnsaker inkludert poteter (jeg brukte poteter, persillerot, gulrøtter, neper og rødbeter)
- 1 god neve urter (jeg brukte timian, basilikum og koriander)
- Olje
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 210 grader. kutt opp rotgrønnsakene i passe store terninger og hakk opp urtene. Ha grønnsakene i en ildfast form, dryss over noen ss olje, urtene, salt og pepper. Bland alt sammen slik at oljen, urtene og krydderet blir godt fordelt over grønnsakene og sett formen i stekeovnen. Grønnsakene skal steke i ca. 40 min.
- Lag tomatsausen ved å hakke opp rødløk og vårløk som du surrer noen minutter i litt olje i en kjele. Tilsett hakkede tomater, salt, pepper, sukker og 1 ss urter. La putre 5-10 min til sausen tykner.
- Ha sausen i en ildfast form og legg torskefiletene på toppen. Krydre fisken med salt og pepper.
- Når det er 20 min igjen av steketiden til grønnsakene skrur du ned varmen på ovnen til 200 grader og sett fiskeformen i ovnen sammen med grønnsakene. Stek i ca. 20 min til slik at grønnsakene blir møre og fisken gjennomstekt. Server gjerne med litt ekstra grønt og en klatt rømme eller créme fraiche.
Notater
- Bruk de rotgrønnsakene du ønsker og har tilgjengelig.
- Torsk kan erstattes med annen type fisk.
- Doble gjerne oppskriften hvis dere er flere tilbords.
Har du testet noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂