En god suppe slår aldri feil! Denne suppen er basert på den tradisjonelle tomatsuppen men tilsatt litt ekstra krydder og grønnsaker for å øke smaken og næringsinnholdet. Server suppen med det du måtte ønske. Jeg valgte egg, krutonger og salte kjeks men kylling, rundstykker eller toast passer også veldig godt. 

Ingredienser 

(2 porsjoner)

  • 1 boks hermetiske tomater (med hvitløk og basilikum)
  • 1 kartong matfløte eller laktosefri/melkefri erstatning (3 dl)
  • 1 stk søtpaprika
  • 1 stk liten løk (eller 1/2 stor)
  • 1 stilk stangselleri (kan sløyfes)
  • 1/3 purre
  • 1 beger kyllingfond eller 1 buljongterning 
  • 1 ss sukker
  • salt, pepper, basilikum og chilli etter smak

Valgfritt tilbehør

  • egg eller strimlet kylling
  • krutonger
  • kjeks/knekkebrød/rundstykker med kremost

Oppskrift

  1. Del opp løk, paprika, stangselleri og purre i biter. 
  2. Ha litt olje i en gryte og tilsett løk, purre og paprika. La surre i gryten til løken er mør og gylden før du tilsetter resten av grønnsakene. Ha oppi de hakkede tomatene, fond/buljong og matfløten og la putre på middels varme til grønnsakene er møre.
  3. Kjør suppen glatt i en blender eller med en håndmikser. Ha den tilbake i kjelen og tilsett sukker og krydder. Smak til og la putre på svak varme. 
  4. Kok egg eller stek kylling til å ha i suppen og server suppen med krutonger, kjeks, knekkebrød eller rundstykker. Gjerne med godt smør eller kremost.

Notater

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email