TACOFREDAG! Og i dag får dere oppskrift på en utrolig deilig texmexsuppe. Denne passer fint som tacomiddag i helgen eller som en varm og god suppe på en kald og grå hverdag. Den smaker aller best dagen etterpå (både kald og varm) så lag en stor porsjon så har du lunsjen klar i morgen. Hurra!

Ingredienser

(2 porsjoner)

  • 1 boks hakkede tomater (400 g) + 2-5 dl vann
  • 1/2 rød løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 paprika
  • 1/2 boks hermetisk mais
  • 1/2 – 1 pose tacokrydder
  • 200 g karbonadedeig
  • 1 boks brune bønner
  • Lettrømme/mager kesam
  • Nachochips
  • Frisk koriander
  • Valgfritt: 1/2 chili (finhakket), revet ost

Oppskrift

  1. Hakk opp løk og paprika og skyll bønnene.
  2. Fres løk og paprika noen minutter i litt olje i en gryte (+chili for en spicy suppe). Tilsett deretter kjøttet og stek til det er brunt.
  3. Tilsett halve posen med tacokrydder og hell over de hakkede tomatene og vann. Hvor mye vann du tilsetter kommer an på hvilken konsistens du foretrekker. Jeg liker en tykk suppe og tilsetter derfor mindre vann. Smak til med resten av krydderet.
  4. Kok opp og la suppen småkoke i noen minutter. Tilsett mais og bønner mot slutten av koketiden.
  5. Server med rømme/kesam, nachochips og frisk koriander. Topp gjerne med revet ost mens suppen er varm så osten smelter litt. Nam!

Notater

  • Karbonadedeig kan erstattes med kylling, svin eller annet kjøtt. Eventuelt vegetariansk/vegansk proteinkilde for kjøttfri rett.

(inspirasjon hentet fra matprat.no men oppskriften er min egen).

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email