Denne dippen er perfekt helgekos med gullrekka på tv. En sunn dipp full av meksikanske smaker og nyttige næringsstoffer. Skikkelig kosemat!
Ingredienser
(4 sultne eller 6 fysne)
- 1 boks bønner (230 g)
- 1 glass salsa (300 g)
- Tacokrydder
- 2 stk avokado
- 300 g mager kesam/gresk yoghurt
- Koriander
- Jalapenos
- Mais
- Nachochips
Oppskrift
- Bland bønner sammen med 1 ss salsa, 1 ss tacokrydder og ca. en neve hakket koriander. Bruk stavmikser eller blender for å få en glatt masse.
- Lag guacamole ved å mose avokado sammen med 1 ss salsa og 1 ss tacokrydder.
- Fordel bønnemiksen nederst i en form, deretter ett lag med kesam/yoghurt, så ett lag med salsa og tilslutt guacamole. Topp med Jalapenos, mais og fersk koriander. Dryss gjerne litt revet ost på toppen. Serve med nachochips.
Notater
- Bør spises samme dag men holder seg en dag i kjøleskap.
- Jalapenos kan erstattes med oliven for en mindre spicy versjon.
- Mager kesam kan erstattes med lettrømme
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂