Taco + hamburger = sant!
Denne saftige og gode hamburgeren er krydret med tacokrydder og serveres med det tilbehøret du liker best til din taco. For å gjøre måltidet ekstra næringsrikt har jeg erstattet halvparten av kjøttet med bønner og serverer burgeren med masse grønt. Ta gjerne utgangspunkt i oppskriften og bygg din helt egen TexMex burger.

Ingredienser

(Fire porsjoner)

Burgere

  • 200 g karbonadedeig
  • 1 boks hermetiske kidneybønner (eller 200 g karbonadedeig)
  • 2-3 ss tacokrydder
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 4 skiver ost 
  • Nachochips 
  • 4 stk hamburgerbrød (grove)

Guacamole

  • 2 stk avokado
  • 2 ss sitronsaft
  • 1/2-1 ts salt
  • 1/4 ts pepper

Valgfritt tilbehør

  • Tomater 
  • Rødløk 
  • Salsa 
  • Nachochips
  • Rømme/créme fraîche
  • Koriander
  • Salat 

Oppskrift

  1. Skyll bønnene og ha de i en bolle sammen med karbonadedeigen og krydderet. Mos alt sammen til en deig (jeg brukte stavmikser) og form fire burgere. Ha litt olje i en stekepanne og stek burgeren på middels varme i 3-4 min på hver side til burgeren er gjennomstekt. Ha ost på toppen av burgeren på slutten av steketiden så osten smelter. Burgerne kan også grilles.
  2. Lag guacamole ved å mose avokado sammen med sitronsaft, salt og pepper. Smak deg frem og tilsett mer sitronsaft eller krydder om nødvendig.
  3. Sett sammen burgeren og server med ditt valg av tilbehør. Min burger bestod av burgerbrød, guacamole, nachochips, burger, ost, tomat, rødløk og koriander. Burgeren ble servert med ekstra nachochips, salsa, rømme og salat. 

Notater

  • Bruk gjerne hjemmelaget tacokrydder om du har. 
  • Kidneybønner kan erstattes med andre type bønner eller mer karbonadedeig. 
  • Velg det tilbehøret du liker best. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar