Høsten 2019 lanserte Mills «Plantego’» – en serie med grønnsakpålegg i smakene «grillet paprika og kikerter», «avokado og kikerter» og «røbeter og kikerter». Plantego’ passer for deg som spiser plantebasert, har intoleranser eller bare ønsker et sunt påleggsalternativ.  Jeg har testet smaken «grillet paprika og kikerter» og deler min mening om produktet.

Utseende

Grønnsakspålegget kommer i et lite glass på 165 g. Etikettens tekst og bilde gir en god beskrivelse av innholdet. Du kan tydelig se hva glasset inneholder og pålegget har en rødoransje farge. 

Konsistens

Konsistensen er myk og smørbar men også noe kornete. Pålegget minner mer om hummus enn postei noe som er naturlig da hovedingredienser er kikerter.

Smak 

Grønnsakpålegget har en mild smak og jeg syntes smaken av kikerten dominerer. Jeg smaker lite paprika og krydder. Jeg er glad i mye smak og syntes derfor smaken blir litt for tamt. 

Næringsinnhold

Dette er uten tvil et sunt påleggsalternativ! Det inneholder hovedsakelig kikerter og paprika, kun tilsatt litt ekstra krydder. At dette pålegget kun inneholder sunne råvarer gjenspeiles i næringsinnholdet. Dette er et kalorivennlig alternativ med et lavt innhold av fett og et høyt innhold kostfiber og protein. 

Min vurdering

Jeg syntes det er veldig positivt med flere sunne påleggsalternativ på markede, ikke minst flere alternativer til de spiser plantebasert. Næringsinnholdet er en klasse for seg og pålegget kan brukes til mye. Det passer på brødskiven, i wraps og som et spennende alternativ til smør. Personlig syntes jeg smaken blir for mild og tam men toppet med ekstra krydder og grønnsaker fungerer det fint som pålegg.

Score

Utseende: 6/10

Konsistens: 5/10

Smak: 4/10

Næringsinnhold: 9/10

Totalt: 6,5/10

Dette innlegget er på ingen måte sponset eller skrevet i samarbeid med noen. Produktet er kjøpt av meg og meningene er mine egne.

Skriv En Kommentar