Andre juledag og forhåpentligvis koser du deg med juleselskaper og masse god julemat. Selv har jeg en tendens til å bli litt lei julemat etter noen dager og kroppen roper etter noe mer næringsrikt. Disse muffinsene smaker av eple og kanel og er sunne, sukkerfrie og proteinrike. De er enkle og raske å lage og inneholder ingredienser de fleste har tilgjengelig. Om du får lyst til å bake noe sunt eller får uventet besøk er disse muffinsene perfekt for deg!

Ingredienser 

(8 små eller 10-12 store)

  • 0,5 dl vann
  • 2 teposer med smak av eple og kanel
  • 8-10 suketter (8-10 ts sukker)
  • 1 revet eple
  • Saften fra 1/2 sitron (kan sløyfes)
  • 100 g Kesam (vanilje)
  • 100 g havremel
  • 2 egg
  • 2 ts bakepulver
  • kanel, nellik, ingefær, kardemomme
  • 1 neve mandler
  • 1 neve rosiner

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovn til 180 grader.
  2. Kok opp vannet med suketter og teposer og la trekke i ca. 10 minutter. Fjern teposene og tilsett et revet eple. La småkoke til eplet er mørt og det meste av vannet er fordampet. 
  3. Rør sammen eggene, Kesam og sitronsaft i en bolle. Tilsett epleblandingen, havremel, bakepulver og krydder og bland alt godt sammen. Rør inn hakkede mandler og rosiner. 
  4. Fyll store eller små muffinsformer ca. 3/4 fulle og stek på 180 grader i ca. 12-20 minutter. Avhengig av størrelse på muffinsene og ovnen du bruker.

Notater

  • Suketter kan erstattes med annen søtning.
  • Kesam kan erstattes med annet meieriprodukt.
  • Havremel kan du lage ved å blande havregryn til mel i en blender. Du kan også bruke annen grov meltype. 
  • Mandler og rosiner kan sløyfes eller erstattes med andre typer nøtter og tørket frukt.
  • Muffinsene er toppet med en «kremostglasur» laget av kremost blandet med sukrinmelis og vanilje.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email