Disse tacokrydrede kikertene løfter fredagstacoen til nye høyder. De er sunne, skikkelig crunchy og næringsrike. Absolutt en fullverdig erstatter for nachochipsene! Putt de i tacolefsa, bruk de som topping i tacosalaten eller spis de som snacks. God tacofredag!
Ingredienser
- 1 boks kikerter
- 1/2 – 1 pose tacokrydder
- 2 ss olje
- Alternativ: chiliflak eller annet krydder.
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft
- Skyll kikertene og tørk de godt med tørkepapir.
- Ha kikertene over i en bolle sammen med oljen og krydret. Bland godt og fordel kikertene på et bakebrett kledd med bakepapir.
- Stek i ca. 30 minutter til kikertene er gyldne og sprø. Rør litt på kikertene halvveis i steketiden og la de avkjøles i ovnen med døren på gløtt for best resultat.
Server gjerne sammen med fredagstacoen som et sunt og proteinrikt alternativ til nachochips.
Notater
- Steketid kan variere fra ovn til ovn.
- Oppbevares i luftett boks.
- Mengden krydder kommer ann på hvor sterkt krydrede kikerter du ønsker. Jeg tilsetter alltid hele posen + litt ekstra chili.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂