…eller dekonstruert sushi? Kall det hva du vil, bare lov meg å prøve! Dette er en tallerken fylt med fersk fisk, frukt, grønt og ris. Alt det gode du forbinder med sushi og mer til! En frisk og god fiskemiddag som passer ypperlig i sommervarmen.
Ingredienser
(2 porsjoner)
- 1 pose ris
- 300 g salmalaks
- 1 mango
- 1 liten avokado (1/2 stor)
- Wakamesalat (sjøgress salat)
- Syltet ingefær
- Vårløk
- Sesamfrø eller gresskarfrø
- Tilbehør: Soyasaus og wasabi
Oppskrift
- Kok ris etter anvisning på pakken. Del opp salmalaks, avokado og mango i terninger og hakk vårløken.
- Spre risen utover to tallerkner. Fordel fisk, mango, avokado, syltet ingefær og wakamesalat over risen og topp med vårløk og frø. Server med soyasaus og wasabi.
Notater
- Salmalaks kan erstattes med røkt laks eller fersk tunfisk.
- Wakamesalat kan droppes eller erstattes med agurkstrimler, nori etc.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂