En rask og enkel fiskesuppe med få ingredienser men allikevel mye god næring og smak. Denne suppen er en supert måte å spise mer fisk på og et godt alternativ de dagene du ikke har tid eller lyst til å stå lenge over grytene.
Ingredienser
(2 porsjoner)
- 500 g frosne wokgrønnsaker (asiatisk)
- 400-500 g sjømat (f.eks 300 g reker/scampi + 200 g laks)
- 1 terning fiskebuljong
- 6 dl vann
- Syltet ingefær (valgfritt men anbefales!)
- valgfritt for ekstra smak: salt, pepper, sojasaus
- Valgfritt tilbehør: grovt brød/rundstykker/baguetter
Oppskrift
- Kok opp vann og buljong. Rør rundt til buljongen har løst seg opp.
- Tilsett de frosne grønnsakene og la koke i noen minutter før du skrur ned varmen. Del fisken i ca 2 cm store terninger, ha den i gryta og la den trekke i ca. 5-10 min. Reker tilsetter du helt til slutt. Smak til med krydder og sojasaus.
- Topp gjerne gryta med syltet ingefær og server med godt brød.
Notater
- Bruk den sjømaten du liker best.
- Velg den grønnsaksblandingen du foretrekker.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂