En rask og enkel fiskesuppe med få ingredienser men allikevel mye god næring og smak. Denne suppen er en supert måte å spise mer fisk på og et godt alternativ de dagene du ikke har tid eller lyst til å stå lenge over grytene. 

Ingredienser 

(2 porsjoner)

  • 500 g frosne wokgrønnsaker (asiatisk)
  • 400-500 g sjømat (f.eks 300 g reker/scampi + 200 g laks)
  • 1 terning fiskebuljong
  • 6 dl vann
  • Syltet ingefær (valgfritt men anbefales!)
  • valgfritt for ekstra smak: salt, pepper, sojasaus
  • Valgfritt tilbehør: grovt brød/rundstykker/baguetter

Oppskrift 

  1. Kok opp vann og buljong. Rør rundt til buljongen har løst seg opp.
  2. Tilsett de frosne grønnsakene og la koke i noen minutter før du skrur ned varmen. Del fisken i ca 2 cm store terninger, ha den i gryta og la den trekke i ca. 5-10 min. Reker tilsetter du helt til slutt. Smak til med krydder og sojasaus.
  3. Topp gjerne gryta med syltet ingefær og server med godt brød.

Notater

  • Bruk den sjømaten du liker best.
  • Velg den grønnsaksblandingen du foretrekker.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email