En litt sunnere helgekos som gjerne kan nytes midt i uken også. Oppskriften er superenkel men krever litt tålmodighet. Lag din egen vri ved å bytte ut noen av ingrediensene med dine favoritter.

Ingredienser

  • 200 g sjokolade (sukkerfri, mørk)
  • 50 g tranebær 
  • 50 g peanøtter
  • 2 ss flytende honning
  • Evt. litt havsalt

Oppskrift

  1. Kle en form med bakepapir eller plastfolie. Smelt halvparten av sjokoladen og hell i formen. Sett formen i fryseren.
  2. Ha peanøtter,tranebær og honning i en stekepanne, skru på middels varme. Rør godt slik at den smeltet honningen blir jevnt fordelt på nøttene og den tørkede frukten.dryss eventuelt litt havsalt over hvis du bruker usaltede nøtter. Ta formen med den stivnede sjokoladen ut av fryseren og fordel nøtteblandingen over. Sett formen tilbake i fryseren. 
  3. Smelt resten av sjokoladen som du topper nøtteblandingen med. Putt i fryseren/kjøleskapet til sjokoladen er stivnet. Del opp i biter og nyt!

Notater 

  • Bruk den sjokoladen du ønsker. Jeg brukte en sukkerfri mørk sjokolade. 
  • Honning kan erstattes med agavesirup eller sukrinsirup gold. 
  • Peanøtter og tranebær kan erstattes med andre typer nøtter og tørket frukt (f.eks mandler, rosiner etc).
  • Du kan bruke kjøleskap istedenfor fryser men det vil ta lengre tid.
  • Oppbevares i kjøleskap og kan fryses.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email