Sunn pølsemiddag? Er det mulig? Det er det! Server kjøttrike pølser med en deilig grønnsaksblanding og en lun potetmos – voilà! sunn og næringsrik pølsemiddag.

Ingredienser

(2 porsjoner)

  • 4-5 kjøttrike pølser
  • 400 g poteter (ca. 5 store)
  • 1 dl matfløte (lett)
  • 1 ss smør (lett)
  • 100 g sopp
  • 1 stk liten løk (1/2 stor)
  • 1/3 purre 
  • 1/2 paprika 
  • 100 g skinkebiter (eller baconterninger)
  • Salt og (hvitt)pepper 

Oppskrift

  1. Skrell og kok potetene møre. Ha potetene i en bolle og tilsett matfløte, smør og krydder. Mos til stappe.
  2. Stek hakket løk, paprika, purre og sopp i litt olje til grønnsakene er møre. Krydre med salt og pepper. Om du ønsker å bruke bacon/skinke tilsetter du dette og steker videre i 2-3 minutter til kjøttet er gjennomstekt.
  3. Snitt pølsene og stek i samme panne som grønnsaksblandingen. Pølsene skal være gjennomvarme og ha fått en fin stekeskorpe. Anrett potetmos, grønnsaklsblanding og pølser på en asjett, eller sett frem slik at familien kan forsyne seg selv. Server med ketchup og sennep.

Notater

  • Velg de pølsene du foretrekker. Jeg anbefaler pølser med en høy andel kjøtt.
  • For et magert måltid velger du:
    – pølser av kylling og kalkun
    – lett matfløten eller lettmelk
    – lettmrgarin/smør (eventuelt dropper du smøret)
    – Skinke eller kalkunbacon

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email