Lasagne er skikkelig kosemat som enkelt kan lages litt sunnere og glutenfri. Jeg har tilsatt bønner og ekstra grønnsaker i kjøttfyllet, erstattet den tradisjonelle hvite sausen med en enkel ostesaus og brukt glutenfrie lasagneplatene. Tilsett gjerne flere grønnsaker i kjøtt-og bønnefyllet om du har noe liggende. Håper det smaker!
Ingredienser
(4 porsjoner)
Kjøtt – og bønnefyll
- 400 g kjøttdeig
- 1 boks brune bønner
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk (søt)paprika
- Soltørket tomater
- 2 ss tomatpure
- 1 boks hakkede tomater med basilikum og oregano
- 1 stk kjøttfond/buljongterning
- Salt og pepper
Ostesaus
- 1 boks cottage cheese original (250 g)
- 1 boks crème fraîche (300 g)
- 50-100 g revet ost (parmasan og mozzarella)
- Salt og (hvitt) pepper
Annet
- Revet ost (parmasan og mozzarella)
- Baguetter
- Basilikum
- Eventuelt andre grønnsaker til kjøtt – og bønnefyllet (gulrot, selleri, sopp etc)
Oppskrift
- Lag først tomatsausen: hakk opp løk, hvitløk, soltørket tomat og søtpaprika. Stek løk og hvitløk gyldent i en stekepanne med høy kant eller i en kjele. Tilsett (søt)paprika og soltørket tomat. Ha i tomatpuré, hermetiske tomater og kjøttfond (eventuelt buljongterning som du smuldrer opp). Bland alt godt sammen og tilsett tilslutt bønnene (husk å skyll de godt først!). La sausen småputre mens du lager ostesausen.
- Ostesaus: ha cottage cheese, crème fraîche og 50 – 100 g revet ost i en kjele (mer ost = mer smak). Smelt alt sammen på middels varme og krydre med salt og pepper.
- Fordel ostesaus, kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Strø revet ost på toppen og stek på 220 grader i ovnen i ca, 30 min. Sjekk at lasagneplatene er gjennomkokt. Server med baguetter/godt brød og gjerne litt salat. Håper det smaker!
Notater
- Karbonadedeig kan erstattes med annet kjøtt.
- Tilsett gjerne flere grønnsaker i sausen.
- Bruk den osten du foretrekker. Jeg brukte en blanding av mozzarella og parmasan.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂