Min ultimate «comfort food» (det jeg alltid har lyst på når formen ikke er på topp) er kjeks. Eller kanelboller. Eller kjeks. Samme kan det være. I dag ble det kjeks! Disse er laktosefrie, kan enkelt gjøres glutenfrie og inneholder ikke egg. Sukkeret er byttet ut med honning for et sunnere resultat. 

Ingredienser

  • 1 eple
  • 1 dl vann
  • 2 ss kanel
  • 4-6 ss honning
  • 2 ss brunt sukker (kan sløyfes)
  • 50 g lettkokte havregryn
  • 50 g speltmel (eller annen meltype)
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 stor neve/ca. 20 hakkede mandler

Oppskrift

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Kutt opp eple i biter og kok de møre i en kjele sammen med 1 dl vann og kanel.
  3. Hell de møre eplene i en bolle og mos med stavmikser. Eventuelt kan du bruke en blender.
  4. Tilsett honningen og tørrvarene til eplemosen og bland godt. Tilslutt rører du inn hakkede mandler.
  5. Sett deigen kjølig i 15-20 min så den blir lettere å jobbe med.
  6. Fordel deigen på et bakebrett ved hjelp av to spiseskjeer. Du velger selv størrelse på kjeksene.
  7. Stek i 15-20 min. Steketid er avhengig av ovn, størrelse på kjeks og hvor myke/harde kjeks du ønsker (jo lengre steketid, jo sprøere kjeks).
  8. Avkjøl på rist og nyt med en god kopp te!

Notater:

  • Honning kan erstattes med agave eller fibersirup.
  • Brunt sukker kan erstattes med sukrin gold.
  • Speltmel kan erstattes med annen meltype for glutenfrie kjeks. Vær obs på at forskjellige meltyper har ulike bakeegenskaper.
  • Smak til underveis. Noen liker søtere kjeks enn andre.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram med #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager! 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email