Sprø på utsiden, saftige i midten og med en herlig smak av sommer. Disse kjeksene var opprinnelig ment som turmat men de passer minst like godt som dessert eller snacks på sommerfesten. De er sunne, søte og superenkle å lage så sleng deg over bakebolla! 

Ingredienser

  • 2 dl havregryn 
  • 1 dl mel (gjerne fullkorn)
  • 2 små egg (eventuelt 1 middels egg + litt smør/olje)
  • 0,5 dl honning, agavesirup eller sukrinsirup 
  • 1 ts bakepulver 
  • 2 gode never hakkede mandler 
  • Ca. 100 g tropisk miks (blanding av tørket kokos, ananas og papaya)
  • Valgfritt: 1 ts kanel + en klype salt 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  2. Bland sammen alt det tørre i en bolle (bortsett fra mandler og tørket frukt). Rør inn eggene og honningen og bland til du har en tykk og klissete deig. Tilsett hakkede mandler og tørket frukt og fordel røren i topper utover et stekebrett (som du enten har smurt eller kledd med bakepapir).  Du velger selv hvor store kjeks du vil ha,
  3. Stek kjeksene på 180 grader i 10-12 min til de er gyldne. 

Notater 

  • Velg glutenfrie havregryn og mel om nødvendig.
  • Bruk gjerne andre type nøtter og tørket frukt. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email