Det morsomste jeg vet er å bake uten en plan. Jeg tar det jeg finner i skapet, rører det sammen og håper på det beste (det hjelper så klart å ha litt erfaring på kjøkkenet 😉 ). Disse kjeksene ble til da jeg hadde litt tid å drepe hos moren og faren min. Båkeånden kom over meg og jeg fant frem det de hadde tilgjengelig i skapene som jeg tålte. Resultatet ble disse supergode sunne, sukkerfrie og glutenfrie gulrotkjeksene. Sprø utenpå og myke inni. For én gang skyld skrev jeg ned hva jeg slumret sammen – her kommer oppskriften!
Ingredienser
- 1 ss linfrø
- 2 ss sukkerfri saft (jeg brukte appelsinsaft)
- 1 stort egg (eller 3 små eggehviter)
- 1 ss chiafrø
- 1 dl sukrin gold
- 2 dl havremel
- 1 ts bakepulver
- 1 stor finraspet gulrot
- Masse kanel
- en klype salt
Oppskrift
- Ha linfrøene og saften i en liten bolle/glass. Rør sammen og la stå i minst 5 minutter.
- Pisk egg og sukrin sammen, tilsett chiafrø, bakepulver, gulrot, mel og krydder. Rør sammen til en jevn deig og sett kjølig i minst 15-30 min.
- Fordel deigen i 9 kjeks (eller 6 store) på et stekebrett og stek på 185 grader i 10-15 min til kantene er gyldne og sprø. Avkjøl på rist.
Notater
- Du kan bruke kun linfrø eller kun chiafrø.
- Havremel kan erstattes med annen grov meltype.
- Sukrin gold kan erstattes med annen søtning.
- Jeg ser for meg at å tilsette en god neve hakkede mandler hadde gjort susen!
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂