Har du rensket Halloweengresskar og sitter igjen med innmaten? Ikke kast det – gresskar er helt nydelig å bruke i matlaging! Du kan for eksempel lage gresskarsuppe, ovnsbake og servere til middag eller tilsette i en curry. Eller hva med å lage noen sunne, søte og saftige gresskarmuffins? Pynt de med en kremostglasur og server på halloweenparty, nyt som sunn dessert eller et digg mellommåltid. Happy Halloween!

Ingredienser 

  • 2 egg
  • 200 g gresskarpuré 
  • 100 g kesam
  • 50 g Sukrin gold
  • 100 g grovt mel
  • 2 ts bakepulver 
  • 1 ss «pumpkin spice» krydderblanding (eller 1-2 ts kanel + 1/2 ts kardemomme + 1/2 ts ingefær + 1/2 ts muskat + 1/4 ts nellik)
  • Valgfritt: hakkede mandler

Glasur

  • 100 g kremost
  • 1-2 toppet ss sukrinmelis
  • Noen dråper vaniljeessens 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Visp sammen egg og sukrin til eggedosis, bland så inn kesam og gresskarpuré. Tilsett deretter tørrvarene og eventuelt hakkede mandler. Rør sammen til en jevn røre. (Er røren veldig løs tilsetter du litt mer mel. Det er avhengig av hvilken meltyper du bruker). Smak til med krydder og søtning.
  3. Stek muffinsene på 200 grader i ca. 15-20 minutter til de er gjennomstekt men fortsatt saftige
  4. Lag glasuren ved å mikse sammen kremost, melis og vaniljeessens.

Notater

  • Gresskarpuré lager du enkelt ved å koke eller bake gresskarkjøttet til det er mørt og mose det til puré i en blender eller med stavmikser.
  • Sukrin gold og sukrinmelis kan ersattes med annen søtning. 
  • Bruk den meltypen du ønsker. Jeg brukte en grov glutenfri melblanding.
  • Kremost kan erstattes med (vanilje)kesam men glasuren vil bli litt mer rennende.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email