Disse rundstykkene er utrolig enkle å lage og SÅ gode! De krever litt planlegging da du skal bløtlegge frø og korn men til gjengjeld blir de ekstra sunne og saftige. Bløtlegging bryter ned antistoffer i frøene og kornene slik at kroppen lettere kan nyttegjøre seg av næringsstoffene. Jeg har alltid en porsjon av disse i fryseren. Tin på kjøkkenbenken eller gi dem en liten runde i ovnen/ mikroovnen så har du lune og gode rundstykker på 1-2-3!

Ingredienser
(ca. 10 stk)

  • 5 dl havrekli eller havregryn
  • 1 dl linfrø
  • 1 ts salt
  • ca. 5 dl vann
  • 3 dl revet gulrot
  • 100 g kesam
  • 2 ts bakepulver 
  • 2 ts sitronsaft (kan sløyfes)
  • Valgfritt krydder

Oppskrift

  1. Start med å bløtlegge havre og linfrø kvelden før du skal bake. Det gjør du ved å blande sammen havre, linfrø og salt i en bakebolle og tilsetter nok vann til at det akkurat dekker blandingen. Dagen etter har kornene og frøene absorbert vannet og skal dannet en våt men fast «deig».
  2. Tilsett så revet gulrot, kesam, bakepulver, sitronsaft og krydder og bland godt. Du skal få en klissete men fast masse. Om du syntes massen er for klissete til å jobbe med tilsetter du litt mer havre eller annen grov meltype. Form rundstykker på et kledd stekebrett med fuktige hender (eller ved hjelp av to spiseskjeer). Du velger selv størrelse på rundstykkene. Jeg fikk 10 stk.
  3. Stek på 200 grader varmluft i 30-40 min (avhengig av størrelse). Rundstykkene skal være sprø på utsiden og saftige i midten. Avkjøl og nyt med godt pålegg eller server til suppe.

Notater

  • Kesam kan ersattes med yoghurt eller cottage cheese.
  • Bruk ditt favorittkrydder. Jeg syntes chili og kanel er supergodt i disse. 
  • Disse blir veldig saftige i midten (I like it!). Om du ønsker et litt mer «gjennomstekt» resultat kan du senke temperaturen til 180 grader og øke steketiden, eller skru av ovnen og la rundstykkene avkjøles i ovnen. 
  • Oppbevares kjølig og spises innen noen dager. Anbefaler å fryse ned rundstykkene og tine på kjøkkenbenken eller ovn/mikro så har du ferske rundstykker hver dag!

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email