På evig jakt etter den perfekte sunne og allergivennlige kanelsnurren! Å lage en sunn, sukkerfri, glutenfri og laktosefri kanselsnurr (som smaker autentisk) er jammen ikke lett, men disse syntes jeg er farlige nære. Helt perfekte er de nok ikke, men absolutt gode nok til å deles! 🙂

Ingredienser 

(8-10 stk)

  • 50 g honning
  • 50 g gresskarpuré (eller smør)
  • 100 g kesam (laktosefri)
  • 1-2 dl valgfri melk 
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts kardemomme
  • ca. 200 g mel (glutenfritt)
  • Eventuelt 40-50 g Sukrin gold/sukrin for søtere boller. 

Fyll

  • Sukrin/sukrin gold
  • Kanel
  • smør/eplesyltetøy/kremost etc. 

Oppskrift

  1. Varm opp honning, 1 dl vann og Kesam i en kjele til blandingen blir fingervarm. Tilsett gjæren og fiberhusk og rør godt. La blandingen stå å svelle i ca. 10 min.
  2. Bland mel og kardemomme i en bakebolle, tilsett gjærblandingen, smør/puréen og start elteprosessen. Noen meltyper (spesielt grove) krever mer væske enn andre. Juster underveis i elteprosessen og tilsett eventuelt mer mel om deigen blir for klissete eller melk om deigen blir for tørr. Deigen skal samle seg men være litt klissete. Dekk bollen med plast og sett til heving på et lunt sted i ca. 30-40 min til den har doblet i størrelse. 
  3. Kna deigen og rull den ut i et rektangel. Smør deigen med smør, eplesyltetøy eller kremost og dryss et godt lag med Sukrin og kanel over. Rull en sammen og del opp i boller. La bollene etterheve i ca. 30 min. Pensle bollene med melk/egg og stek på 225 i ca. 10-12 min til de er gyldne og gjennomstekte.

Notater

  • Laktosefri Kesam kan erstattes med vanlig Kesam eller Kesam med vaniljesmak.
  • Gresskarpuré kan erstattes med eplemost, smør eller Kesam.
  • Honning kan erstattes med agavesirup eller lignende.
  • Bruk den melken du tåler/liker (jeg brukte mandelmelk)
  • Bruk den/de meltypene du ønsker. Tåler du gluten vil resultatet bli best med hvetemel eller speltmel. Jeg brukte en blanding av glutenfri melblanding fra møllerens, havremel og solsikkemel. 
  • Tips: glutenfri bakst blir fort tørr. Pass på å ikke stek bollene for lenge og frys de gjerne ned. Opptint smaker (og lukter) de som nybakt!

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email