Grillspyd er ikke kun for kjøtt, fugl, fisk og grønnsaker. Frukt smaker også nydelig på grillen! Ved å pensle frukten med honning med ett touch av chili fremheves sødmen i frukten. Sammen med vaniljeis tørr jeg påstå at dette er sommerens beste dessert!

Ingredienser 

(ca. 5-6 grillspyd)

  • 1 ananas
  • 4 fersken
  • 5-6 ss honning
  • 1/2-1 chili 
  • Tilbehør: vaniljeis, vaniljekesam eller yoghurt 

Oppskrift 

  1. Del frukten opp terninger på ca 2 cm. Fjern frøene og finhakk chilien (hvor mye chili du bruker kommer an på hvor glad du er i sterk mat).
  2. Bland sammen honning og chili i en bolle. 
  3. Tre frukten vekselvis på spydene og pensle med honning-og chiliblandingen.
  4. Grill spydene på høy varme. Snu de underveis. Grillspydene er ferdig når frukten er mør og gylden i kantene. Server med vaniljeis, kesam eller yoghurt. Vel bekomme!

Notater

  • Chili kan droppes men anbefales for å fremheve sødmen i fukten.
  • Grillspydene kan også serveres som tilbehør til middagen. De passer blant annet godt sammen med grillet kylling.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email