Grillspyd er ikke kun for kjøtt, fugl, fisk og grønnsaker. Frukt smaker også nydelig på grillen! Ved å pensle frukten med honning med ett touch av chili fremheves sødmen i frukten. Sammen med vaniljeis tørr jeg påstå at dette er sommerens beste dessert!
Ingredienser
(ca. 5-6 grillspyd)
- 1 ananas
- 4 fersken
- 5-6 ss honning
- 1/2-1 chili
- Tilbehør: vaniljeis, vaniljekesam eller yoghurt
Oppskrift
- Del frukten opp terninger på ca 2 cm. Fjern frøene og finhakk chilien (hvor mye chili du bruker kommer an på hvor glad du er i sterk mat).
- Bland sammen honning og chili i en bolle.
- Tre frukten vekselvis på spydene og pensle med honning-og chiliblandingen.
- Grill spydene på høy varme. Snu de underveis. Grillspydene er ferdig når frukten er mør og gylden i kantene. Server med vaniljeis, kesam eller yoghurt. Vel bekomme!
Notater
- Chili kan droppes men anbefales for å fremheve sødmen i fukten.
- Grillspydene kan også serveres som tilbehør til middagen. De passer blant annet godt sammen med grillet kylling.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂