Okay, jeg vet «kanelbolledagen» var i går, men i min verden er hver dag kanelbollens dag. Kanelboller er nemlig noe av det aller beste jeg vet! Disse snurrene er sunne, raske å lage og smaker nydelig. De er laget uten gjær og sukker og kan enkelt lages gluten – og laktosefrie. Konsistens blir ikke helt som autentiske kanelboller fylt med smør og sukker, men disse snurrene gjør jobben når lysten på kanelboller kommer snikende. 

Ingredienser 

  • 2 dl grovt mel 
  • 2 ts bakepulver 
  • 1 ts sitronsaft 
  • 0,5 dl sukrin gold, brunt sukker eller sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 3 toppet ss eplesyltetøy/eplemost eller smør
  • 3-4 ss melk

Fyll

  • Eplesyltetøy/eplemost eller smør
  • Sukrin eller sukker
  • Kanel 

Oppskrift

  1. Bland sammen mel, sukrin/sukker, bakepulver, salt og kardemomme i en bolle. Tillsett eplesyltetøy/most eller smør og sitronsaft og bland sammen til du får en smidig deig. 
  2. Sett deigen i kjøleskapet i 15-30 min så den blir lettere å jobbe med.
  3. Kjevl deigen utover et bakeark (ca. 0,5 cm tynt) ved å dekke kjevlen med plastfolie. Smør eplesyltetøy/most utover deigen og strø over godt med kanel og sukrin/sukker. Rull deigen forsiktig sammen og del opp i snurrer. Stek på 200 grader i 10-12 minutter til de er gyldne på toppen. Topp med kremostglasur eller melis og nyt!

Notater

  • Velg en glutenfri meltype og laktosefrie meieriprodukter for allergivennlige kanelsnurrer. 
  • Juster mengden melk/væske til du får en smidig deig som henger godt sammen.
  • Jeg brukte glutenfritt mel og mandelmelk. 
  • Sitronsaft kan erstattes med 1 ts eddik. 
  • Lag ditt eget eplesyltetøy! Oppskrift finner du her: https://www.tonjesmuskelmat.no/sukkerfritt-eplesyltetoy-med-kanel-og-vanilje/

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email