Okay, jeg vet «kanelbolledagen» var i går, men i min verden er hver dag kanelbollens dag. Kanelboller er nemlig noe av det aller beste jeg vet! Disse snurrene er sunne, raske å lage og smaker nydelig. De er laget uten gjær og sukker og kan enkelt lages gluten – og laktosefrie. Konsistens blir ikke helt som autentiske kanelboller fylt med smør og sukker, men disse snurrene gjør jobben når lysten på kanelboller kommer snikende.
Ingredienser
- 2 dl grovt mel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts sitronsaft
- 0,5 dl sukrin gold, brunt sukker eller sukker
- 1 ts kardemomme
- 1/2 ts salt
- 3 toppet ss eplesyltetøy/eplemost eller smør
- 3-4 ss melk
Fyll
- Eplesyltetøy/eplemost eller smør
- Sukrin eller sukker
- Kanel
Oppskrift
- Bland sammen mel, sukrin/sukker, bakepulver, salt og kardemomme i en bolle. Tillsett eplesyltetøy/most eller smør og sitronsaft og bland sammen til du får en smidig deig.
- Sett deigen i kjøleskapet i 15-30 min så den blir lettere å jobbe med.
- Kjevl deigen utover et bakeark (ca. 0,5 cm tynt) ved å dekke kjevlen med plastfolie. Smør eplesyltetøy/most utover deigen og strø over godt med kanel og sukrin/sukker. Rull deigen forsiktig sammen og del opp i snurrer. Stek på 200 grader i 10-12 minutter til de er gyldne på toppen. Topp med kremostglasur eller melis og nyt!
Notater
- Velg en glutenfri meltype og laktosefrie meieriprodukter for allergivennlige kanelsnurrer.
- Juster mengden melk/væske til du får en smidig deig som henger godt sammen.
- Jeg brukte glutenfritt mel og mandelmelk.
- Sitronsaft kan erstattes med 1 ts eddik.
- Lag ditt eget eplesyltetøy! Oppskrift finner du her: https://www.tonjesmuskelmat.no/sukkerfritt-eplesyltetoy-med-kanel-og-vanilje/
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂