Disse sunne vaflene er perfekt som frokost de dagene du har litt ekstra god tid, eller som kveldsmat etter en hektisk dag. Hva med å lage en dobbel porsjon og ha med som niste dagen etter? De er sunne, gode og allergivennlige og kan toppes med både søtt og salt.
Ingredienser
(1 porsjon/2 vafler)
- ca. 1 dl havregryn
- 1 ss knuste linfrø (kan sløyfes)
- 2 egg
- En klype salt
- Valgfritt for søte vafler: 1 ts kanel + 1 ss sukrin gold
Oppskrift
- Bland havregryn, linfrø og en klype salt i en bolle og hell over vann til grynene akkurat er dekket. La blandingen stå i minst 30 min, helst over natten.
- Rør inn egg, kanel og sukrin gold og stek vaflene. Server med bær, syltetøy, frukt, honning, yoghurt etc. Eller dropp kanel og sukrin og server med salt pålegg. Nyt!
Notater
- Du kan kjøre røra i en blender/stavmikser for en helt jevn vaffelrøre.
- Bruk glutenfrie havregryn om nødvendig.
- Knuste linfrø kan kjøpes i vanlig dagligvare, eller du kan knuse hele linfrø selv i en blender.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂