Denne kaken er sunn, supersaftig og smaker deilig av pepperkake. Den er kjapp og enkel å slenge sammen og passer derfor perfekt hvis du får julebesøk eller bare ønsker å kose deg med noe sunt i førjulstiden.
Ingredienser
- 100 g grovt mel (eller ca. 100 g mandelmel)
- 150 g kesam
- 150 g gresskarpure
- 2 egg
- 2 ts bakepulver
- 50 g sukrin gold
- 2-4 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts ingefær
- 1 ts nellik
Oppskrift
- Pisk egg og sukker luftig. Tilsett kesam og gresskarpuré og bland godt. Tilsett deretter, bakepulver, mel og krydder og bland til du får en tykk kakerøre.
- Stek på 180 grader i ca. 30-40 min til kaken er gjennomstekt men fortsatt saftig. Steketiden er avhengig av ovn og størrelse på formen. Lager du muffins kan du halvere steketiden.
Notater
- Gresskarpuré kan erstattes med annen puré (f.eks. søtpotetpuré eller eplemost) eller mer Kesam. Dette vil påvirke smaken og det er mulig du trenger mer søtning. Smak deg frem.
- Kesam kan erstattes med gresk yoghurt eller vegansk/laktosefri erstaning.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂