Denne kaken er sunn, supersaftig og smaker deilig av pepperkake. Den er kjapp og enkel å slenge sammen og passer derfor perfekt hvis du får julebesøk eller bare ønsker å kose deg med noe sunt i førjulstiden.

Ingredienser 

  • 100 g grovt mel (eller ca. 100 g mandelmel)
  • 150 g kesam
  • 150 g gresskarpure
  • 2 egg
  • 2 ts bakepulver 
  • 50 g sukrin gold 
  • 2-4 ts kanel
  • 1 ts kardemomme 
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts nellik

Oppskrift

  1. Pisk egg og sukker luftig. Tilsett kesam og gresskarpuré og bland godt. Tilsett deretter, bakepulver, mel og krydder og bland til du får en tykk kakerøre. 
  2. Stek på 180 grader i ca. 30-40 min til kaken er gjennomstekt men fortsatt saftig. Steketiden er avhengig av ovn og størrelse på formen. Lager du muffins kan du halvere steketiden.

Notater

  • Gresskarpuré kan erstattes med annen puré (f.eks. søtpotetpuré eller eplemost) eller mer Kesam. Dette vil påvirke smaken og det er mulig du trenger mer søtning. Smak deg frem. 
  • Kesam kan erstattes med gresk yoghurt eller vegansk/laktosefri erstaning.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email