Er du glad i kombinasjonen av sjokolade og banan vil du elske disse! De kan minne om sjokobananene du finner i smågodthyllen men disse er sunne, sukkerfrie og fylt med ekte banan istedenfor utallige e-stoffer. Jeg har brukt en mørk, sukkerfri sjokolade men velg den sjokoladen du liker best. Oppskriften inneholder få ingredienser og er veldig enkel å lage. Enjoy!

Ingredienser

  • Mørk sjokolade 
  • 1 liten banan (godt moden)
  • 1 ss honning (eller fibersirup)
  • 1 ss sukrin gold (eller 1 ss honning/fibersirup)
  • 1 plate gelatin
  • ca. 0,5 dl vann 
  • Valgfritt: kanel

Oppskrift

  1. Smelt sjokoladen i mikro eller vannbad. Kle former med sjokolade og sett i kjøleskap eller fryser mens du lager fyllet.
  2. Legg gelatinplatene i bløt. Ha bittelitt vann i en kjele (maks 0,5 dl) og smelt gelatinen. Mos bananen, honning og kanel med stavmikser eller lignende til puré. Rør inn smeltet gelatin.
  3. Ta sjokoladeformene ut av kjøleskap/fryser og fyll med bananpuré. Dekk med sjokolade og sett kjølig i noen timer til puréen og sjokoladen har stivnet.

Notater

  • Hvor mye sjokolade du trenger er avhengig av hvilke former du bruker og hvor tykt lag av sjokolade du øsnker.
  • Om du smelter sjokoladen i mikro anbefaler jeg å røre i den etter 30 sekunder så den ikke blir brent.
  • Honning kan erstattes med fibersirup/sukrin gold/brunt sukker. 
  • Sukrin gold kan erstattes med brunt sukker eller mer honning/fibersirup.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email