Er du glad i kombinasjonen av sjokolade og banan vil du elske disse! De kan minne om sjokobananene du finner i smågodthyllen men disse er sunne, sukkerfrie og fylt med ekte banan istedenfor utallige e-stoffer. Jeg har brukt en mørk, sukkerfri sjokolade men velg den sjokoladen du liker best. Oppskriften inneholder få ingredienser og er veldig enkel å lage. Enjoy!
Ingredienser
- Mørk sjokolade
- 1 liten banan (godt moden)
- 1 ss honning (eller fibersirup)
- 1 ss sukrin gold (eller 1 ss honning/fibersirup)
- 1 plate gelatin
- ca. 0,5 dl vann
- Valgfritt: kanel
Oppskrift
- Smelt sjokoladen i mikro eller vannbad. Kle former med sjokolade og sett i kjøleskap eller fryser mens du lager fyllet.
- Legg gelatinplatene i bløt. Ha bittelitt vann i en kjele (maks 0,5 dl) og smelt gelatinen. Mos bananen, honning og kanel med stavmikser eller lignende til puré. Rør inn smeltet gelatin.
- Ta sjokoladeformene ut av kjøleskap/fryser og fyll med bananpuré. Dekk med sjokolade og sett kjølig i noen timer til puréen og sjokoladen har stivnet.
Notater
- Hvor mye sjokolade du trenger er avhengig av hvilke former du bruker og hvor tykt lag av sjokolade du øsnker.
- Om du smelter sjokoladen i mikro anbefaler jeg å røre i den etter 30 sekunder så den ikke blir brent.
- Honning kan erstattes med fibersirup/sukrin gold/brunt sukker.
- Sukrin gold kan erstattes med brunt sukker eller mer honning/fibersirup.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂