Jul og nyttårsaften er vel overstått og hverdagen er tilbake. Selvom ferie er deilig er det godt å vende tilbake til gode rutiner og et litt mer fornuftig kosthold. I dag vil jeg dele en sunn og deilig middagsoppskrift som fikk terningkast 6 her i huset. Den er enkel og rask å lage og proppfull av gode smaker. Vel bekomme!
Ingredienser
- 4 stk kyllingfilet
- 8 skiver spekeskinke
- 100-125 g kremost med krydder
- 500-800 g poteter
- 1 hode broccoli
- 4 gulrøtter
- Olje til steking
- Valgfritt krydder
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 200 grader (varmluft).
- Kutt opp poteter i båter, broccoli i buketter og gulrøtter i skiver og ha i en bolle. Tilsett en god klunk med olje og masse godt krydder. Bland alt til oljen og krydderet er godt fordelt og spre utover et stekebrett. Stek på 200 grader i ca. 30 minutter til grønnsakene er møre og sprø. Snu gjerne litt på grønnsakene halvveis i steketiden.
- Kutt et dypt snitt i den tykkeste delen av kyllingen og fyll med en god klatt kremost. Krydre kyllingen med salt og pepper og snurr ett par skiver spekeskinke rundt kyllingen. Ha olje i en panne og stek kyllingen på høy varme noen minutter på hver side slik at den får en stekeskorpe. Skru ned varmen og stek under lokk i ca. 10-12 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
Notater
- Brokkoli og gulrøtter kan erstattes med andre grønnsaker.
- Potet kan erstattes med søtpotet.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂