Det er 24. November og bare 1 måned til JUL! Det må feires med årets første juleoppskrift. Jeg ville lage en allergivennlig fudge som de uten matallergier også vil digge. Et sunt alternativ til den orginale fudgen full av smør og sukker. Helt ærlig syntes jeg denne varianten smaker SÅ mye bedre (smak og behag). Det aller beste med hele oppskriften er at den kun inneholder 3 ingredienser (foruten krydderet) og er utrolig enkel å lage. Nyt førjulstiden med en god blanding av sunnifisert snacks og ekte vare – det må ikke være enten eller 🙂

Ingredienser 

  • 200 g dadler
  • 200 g mandler
  • 50 g fibersirup, agavesirup eller honning 
  • 1 ss kanel
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/2 ts nellik
  • 1/4 ts ingefær
  • 1/4 ts muskat
  • Valgfritt: 1/4 ts havsalat 

Oppskrift

  1. Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprocessor og bland til du får en klebrig masse. Press massen ned i en plastkledd form (eller trill kuler) og sett kjølig i minst 30 min. Del fudgen opp i passe store biter og nyt en god og sunn julesnacks.

Notater

  • Jeg anbefaler VIRKELIG å bruke ristede mandler. Du kan riste de selv ved å fordele mandlene på et stekebrett og steke de på 200 grader i ca. 10 min. Vær obs på at ristede mandler fra butikk ofte er tilsatt salt slik at du kan droppe saltet i oppskriften.
  • Oppbevares i kjøleskap eller fryser. Jeg syntes de smaker aller best rett fra fryseren. Seige og gode med litt tyggemotstand. NAM!
  • Krydre etter smak.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email