Hvorfor kjøpe godis når du kan lage det selv? Dette deilige gelégodteriet inneholder plommer og rabarbra som bidrar til vitaminer, mineraler og kostfiber. I tillegg får du litt proteiner fra gelatinet. Det er sunt, sukkerfritt og litt syrlig men velger du å rulle det melis får du en søtere variant. Og du, om du ønsker å bruke vanlig sukker istedenfor Sukrin er det ikke krise, det er ikke store mengder det er snakk om!

Ingredienser

  • 1 liten stilk rabarbra (ca. 80 g)
  • 2 stk plommer (ca. 120 g)
  • 2-4 ss sukrin gold 
  • 5 plater gelatin
  • 1 dl vann
  • valgfritt: sukrinmelis til å rulle godteriet i tilslutt. 

Oppskrift

  1. Bløtlegg gelatinplatene i minst 5 min. I mellomtiden skreller og hakker opp rabarbra og plommene. 
  2. Ha plommene og rabarbraen i en kjele sammen med 1 dl vann og Sukrin. Kok møre (ca. 5 min). Mos blandingen til en puré med en stavmikser eller blender. Smak til med sukrin. Klem vannet ut av gelatinbladene og smelt gelatinen i den varme pureen. Rør rundt til du er sikker på at all gelatinen er smeltet. La pureen stå å bli avkjølt før neste steg.
  3. Ha den avkjølte pureen i en boks/form kledd med plastfolie og sett i kjøleskapet til den har stivnet (minst 4 timer).
  4. Del gelégodteriet opp i terninger. Ønsker du et enda søtere resultat kan du rulle terningene i sukrinmelis.

Notater

  • Sukrin gold og sukrinmelis kan erstattes med brunt sukker eller honning og vanlig melis. Godteriet blir ikke helt sukkerfritt men det er ikke snakk om store mengder. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email