Sommeren er på hell og jeg prøver å ikke deppe over at det blir mørkere og kaldere. Istedenfor fokuserer jeg på alt det positive med høsten: de fine fargene, de varme tekoppene og ikke minst de gode høstfruktene. Norske epler, pærer og plommer er så utrolig godt! Jeg har allerede plukket de første eplene fra epletreet og laget verdens beste eplesyltetøy. Jeg Dette syltetøyet kommer det til å bli laget mange porsjoner av i høst! Det passer ypperlig på brødskiven, på vafler, på yoghurten eller en skje rett i munnen. Nyt høsten!

Ingredienser 

  • 5-6 store epler 
  • 2-4 ts kanel 
  • 1 stk vaniljestang (valgfritt)
  • Sukring gold, kokosblomstsukker eller brunt sukker etter smak (se notater for tips)
  • Vann eller eplejuice 

Oppskrift

Mikro:

  1. Skyll eplene, del opp i biter og ha i en bolle som tåler mikroovnen.
  2. Tilsett kanel, søtning og frøene fra vaniljestangen.
  3. Kjør på full guffe i mikroen til eplene er møre (3-5 min avhengig av mikro).
  4. Mos til syltetøy med stavmikser.

Kjele:

  1. Skyll eplene, del opp i biter og ha i en kjele.
  2. Tilsett akkurat nok vann/eplejuice til at eplene er dekket. Skjær ett snitt i vaniljestangen og ha den oppi kjelen sammen med kanel og søtning.
  3. Kok opp og la det småkoke til eplene er møre. Deretter fjerner du vaniljestagen og moser blanding til syltetøy med en stavmikser eller i en blender.

Notater

  • Velg den typen epler du ønsker. Syrlige epler krever ofte mer søtning enn søte epler.
  • Du kan skrelle eplene men det er ikke nødvendig. Mye fiber og næringsstoffer ligger i skallet. 
  • Jeg pleier å beregne én toppet ss med sukrin/sukker pr. eple. Hvor mye søtning du tilsetter er avhengig av hva du liker, hvilke epler du bruker og om du bruker eplejuice eller ikke. 
  • Smak til med kanel.
  • ps: anbefaler å lage dobbel porsjon – dette syltetøyet forsvinner fort! 😉

Ps: tester du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email