Sunn, søt og superenkel dessert – hva mer kan man ønske seg?
Ingredienser
- 10 små kjeks (sukkerfrie, glutenfrie)
- 2-3 store eggehviter
- 2 gelatinplater
- 4 ss sukrinmelis
- Vaniljedråper
- Sjokolade (mørk sukkerfri)
- En klype salt
Oppskrift
- Legg gelatinbladene i bløt.
- Stivpisk eggehvitene med salt, sukrinmelis og vaniljedråper/stevia.
- Smelt gelatinbladene i ørlite vann noen sekunder i mikro eller i en kjele og rør gelatinen inn i de stivpiskede eggehvitene. Sprøyt topper på små kjeks og sett kjølig til de har stivnet (minst 4 timer).
- Smelt sjokoladen og ha over toppene. Du kan gjerne dekke hele toppen med sjokolade om du ønsker.
Notater
- Brukte den kjekstypen du ølnsker. Jeg brukte noen sukkerfrie og glutenfrie jeg fant på Asiabutikken. Havrekjeks, digestive etc funker også bra!
- Sukrin melis kanersattes med vanlig melis
- Vaniljedråper kan droppes men anbefales.
- Bruk den sjokoladen du ønsker. Jeg brukte en mørk sukkerfri.
Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂