Sunn, søt og superenkel dessert – hva mer kan man ønske seg?

Ingredienser 

  • 10 små kjeks (sukkerfrie, glutenfrie)
  • 2-3 store eggehviter 
  • 2 gelatinplater 
  • 4 ss sukrinmelis
  • Vaniljedråper 
  • Sjokolade (mørk sukkerfri)
  • En klype salt

Oppskrift

  1. Legg gelatinbladene i bløt.
  2. Stivpisk eggehvitene med salt, sukrinmelis og vaniljedråper/stevia.
  3. Smelt gelatinbladene i ørlite vann noen sekunder i mikro eller i en kjele og rør gelatinen inn i de stivpiskede eggehvitene. Sprøyt topper på små kjeks og sett kjølig til de har stivnet (minst 4 timer).
  4. Smelt sjokoladen og ha over toppene. Du kan gjerne dekke hele toppen med sjokolade om du ønsker.

Notater 

  • Brukte den kjekstypen du ølnsker. Jeg brukte noen sukkerfrie og glutenfrie jeg fant på Asiabutikken. Havrekjeks, digestive etc funker også bra!
  • Sukrin melis kanersattes med vanlig melis 
  • Vaniljedråper kan droppes men anbefales.
  • Bruk den sjokoladen du ønsker. Jeg brukte en mørk sukkerfri. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email