Disse kjeksene er myke, sunne og sukkerfrie – og ferdig på kun 20 minutter! Med andre ord en perfekt «hverdagsdessert». Jeg har brukt sukrinsirup for å gjøre kjeksene sukkerfrie men du kan bruke det du ønsker av flytende søtning. Tilsett gjerne nøtter, tørket frukt og/eller hakket sjokolade i røren for å gjøre kjeksene ekstra gode.
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 1 dl mel (gjerne fullkorn)
- 2 egg (eventuelt 1 egg + en spiseskje nøttesmør)
- 2 ss kakao
- 1 ts salt
- 1 dl sukrinsirup (eller honning eller agave)
- 1 ts bakepulver
- Valgfritt: hakket sjokolade og/eller nøtter
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 180 grader.
- Bland sammen alt det tørre i en bolle. Rør inn eggene og sirupen og bland til du har en tykk og klissete deig. Tilsett ditt valg av nøtter, tørket frukt, hakket sjokolade etc og fordel røren i topper utover et stekebrett kledd med bakepapir. Du velger selv hvor store kjeks du vil ha. Jeg fikk 9 stk.
- Stek kjeksene på 180 grader i 10-12 min til de er gyldne – ikke stek de for lenge! Avkjøl på rist og nyt. Disse kjeksene smaker aller best nystekte men kan gjerne fryses og varmes opp før servering.
Notater
- Velg glutenfrie havregryn og mel om nødvendig.
- Tilsett det du ønsker av nøtter, tørket frukt eller hakket sjokolade.
- Sukrinsirup kan erstattet med annen flytende søtning som honning eller agavesirup.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂