Disse kjeksene er myke, sunne og sukkerfrie – og ferdig på kun 20 minutter! Med andre ord en perfekt «hverdagsdessert». Jeg har brukt sukrinsirup for å gjøre kjeksene sukkerfrie men du kan bruke det du ønsker av flytende søtning. Tilsett gjerne nøtter, tørket frukt og/eller hakket sjokolade i røren for å gjøre kjeksene ekstra gode.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn 
  • 1 dl mel (gjerne fullkorn)
  • 2 egg (eventuelt 1 egg + en spiseskje nøttesmør)
  • 2 ss kakao
  • 1 ts salt 
  • 1 dl sukrinsirup (eller honning eller agave)
  • 1 ts bakepulver 
  • Valgfritt:  hakket sjokolade og/eller nøtter

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  2. Bland sammen alt det tørre i en bolle. Rør inn eggene og sirupen og bland til du har en tykk og klissete deig. Tilsett ditt valg av nøtter, tørket frukt, hakket sjokolade etc og fordel røren i topper utover et stekebrett kledd med bakepapir.  Du velger selv hvor store kjeks du vil ha. Jeg fikk 9 stk.
  3. Stek kjeksene på 180 grader i 10-12 min til de er gyldne – ikke stek de for lenge! Avkjøl på rist og nyt. Disse kjeksene smaker aller best nystekte men kan gjerne fryses og varmes opp før servering.

Notater 

  • Velg glutenfrie havregryn og mel om nødvendig.
  • Tilsett det du ønsker av nøtter, tørket frukt eller hakket sjokolade.
  • Sukrinsirup kan erstattet med annen flytende søtning som honning eller agavesirup.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Write A Comment