I Kviteseid hvor vi har hytte er det et bakeri som heter Waldenstrøms bakeri. De solgte store pikekyss som var knasende sprø utenpå og deilig seige inni. Det var det beste jeg visste! De kostet kun 50 øre og jeg kjøpte alltid med meg en stor pose og spiste meg kvalm. Årene gikk, bakeriet fikk nye eiere og de slutte å selge pikekyss. Den gang syntes jeg det var SÅ trist! I dag tenker jeg det var til det beste med tanke på sukkerinntaket mitt 😉

Selvom mye er forandret er fortsatt pikekyss noen av det aller beste jeg vet. I dag lager jeg det derimot selv og dropper gjerne sukkeret. Det er kanskje verdens enkleste ting å lage. Spis de som snacks, pynt kaker og desserter med dem eller server med frukt og bær. 

Ingredienser

  • 1 stk eggehvite
  • 60 g sukrinmelis (eller vanlig melis)
  • valgfritt: vaniljeessens, konditorfarge

Oppskrift 

  1. Forvarm stekeovnen til 120 grader.
  2. Pisk eggehvitene stive mens du tilsetter litt og litt melis. Pisk til du har en stiv marengs. Rør inn essens eller konditorfarge hvis du ønsker.
  3. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut marengstopper på et bakepapir. Eventuelt kan du lage topper med to spiseskjeer eller lingnende. 
  4. Stek marengsen på 120 grader i ca 20-30 min (kommer an på str) til de har fått litt farge. Sku av ovnen og la marengsen stå i ovnen til de er helt avkjølte. Eventuelt kan du steke marengsen på lavere varme over lengre tid (100 grader i ca. 60 min).

Notater

  • Dette er en liten porsjon som passer hvis du kun lager til deg selv eller lager små topper til å pynte kaker etc. Doble gjerne oppskriften, de holder seg godt i en lufttett boks.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Skriv En Kommentar