Denne helgen vil jeg mimre tilbake til da fredagspizza var en ting. Pappas hjemmelagde pizza var ukens høydepunkt…så kom tacoen til Norge. I min familie er pizza fortsatt en favoritt og storebror er familiens største pizzafan. Han har skaffet seg skikkelig pizzaovn og serverer superdigg pizza med knasende sprø bunn. Han er så snill at han vil dele oppskriften sin med oss. 

Ingredienser

Pizzadeig

(4 små eller 2 store pizzaer)

  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 5 kopper pizzamel
  • Olivenolje
  • Lunkent vann

Oppskrift

  1. Finn frem en stor bolle og bland sammen 1 ts gjær, 1 ts sukker og 1/4 kopp lunkent vann. La blandingen stå i 5 minutter slik at gjæren aktiveres.
  2. Tilsett deretter 2 kopper lunkent vann, 1 ts sukker, 1 ts salt, en god dæsj olivenolje og 5 kopper pizzamel. Elt deigen sammen og la heve til dobbel størrelse. Aller helst bør deigen langtidsheve i 24-48 timer.
  3. Del deigen opp i ønsket antall pizzaer og kjevl ut. Topp med dine favoritt-toppinger og stek i stekeovn (gjerne med pizzafunksjon) eller i pizzaovn (hvis du er så heldig å ha det). Bror bruker passata med hvitløk og basilikum som pizzasaus og topper gjerne med chorizo eller salami picante, mozzarella, parmesan og fersk basilikum.

Sett deigen kvelden før så er det bare å smekke pizzaen sammen dagen etter. Stor takk til bror som ville dele oppskriften!

Notater

  • Pizzamel kan erstattes med annen meltype, men jeg anbefaler å bruke pizzamel for best resultat.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email