Stekt ris er et godt alternativ til en kjapp og enkel hverdagsmiddag og en super måte å bruke opp rester på. Jeg har brukt fullkornsris som inneholder litt mer fiber og næringsstoffer en hvit ris, men vanlig ris funker også fint. 

Ingredienser 

  • 2 porsjoner kokt ris 
  • 2 egg
  • 100 g skinke (kyllingskinke eller kokt skinke)
  • 100 g fetaost 
  • 100 g sopp
  • 1 stk rød paprika 
  • 1 stk gul paprika 
  • 1/2 purre 
  • 1/2 chili 
  • Olje til steking 
  • Salt og pepper 

Valgfritt tilbehør 

  • Skivet reddik 
  • Gresskarkjerner (eller andre nøtter)
  • Rømmedressing eller tzatziki 

Oppskrift

  1. Hakk opp grønnsakene og stek de i en panne til de er møre. Tilsett kald kokt ris og bland alt godt sammen. Visp eggene sammen og hell eggeblandingen i pannen med risen og grønnsakene. Rør om og stek på middels varme til eggene akkurat har stivnet. Krydre med salt, pepper og eventuelt annet krydder om du ønsker. Topp det hele med skivet fetaost, skivet reddik og nøtter/frø for litt crunch. Server gjerne med en rømmedressing. 

Notater

  • kyllingskinke kan erstattes med annen skinke eller kjøtt
  • Bruk de grønnsakene du ønsker/har tilgjenglig
  • Fullkornsris kan erstattes med vanlig ris.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar