En deilig grønnsaksform med smaker fra middelhavet! Fetaost og oliven tar deg til sydeligere strøk og serverer du denne retten med Tzatziki befinner du deg plutselig i Hellas. Retten kan spises som tilbehør og serveres med f.eks fugl eller fisk, eller nytes som et eget måltid.

Ingredienser 

(4-6 personer)

  • 800 g poteter (små)
  • 200 g sjalottløk
  • 200 g squash (ca. 1/2 stor squash)
  • ca. 110 g purre (1/2 stor purre)
  • 150 g stenfrie oliven (1 glass)
  • 200 g fetaost 
  • 1/2 sitron, saften
  • 1 håndfull fersk timian 
  • Krydder: havsalt, pepper, chiliflak 
  • Olivenolje

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn frem en stor ildfast form.
  2. Vask potetene og del de i to (er potetene store deler du de i fire). Skrell løken og del de i fire båter på langs. Ha løken og potetene i den ildfaste formen og vend inn i ca. 2 ss med olje. krydre med 1 ts havsalt, 1/2 ts pepper og et dryss av chiliflak. Sett formen i ovnen og stek i ca. 15 min.
  3. Del squashen i biter, purren i skiver og oliven i to. Ta formen ut av ovnen og fordel squash, purre og oliven over formen. Strø over fetaost og timian. Topp det hele med sitronsaft, litt olivenolje og ett ekstra dryss av havsalt. Sett formen inn i ovnen igjen og stek videre i ca. 20 min til grønnsakene er møre og fetaosten er gylden. Server som tilbehør til middagen eller spis som et måltid i seg selv. Denne formen smaker fantastisk kombinert med tzatziki. 

Notater 

  • Små nypoteter gjør seg best men du kan også bruke større poteter. Bare del de opp i mindre biter. 
  • Tilsett ett par hvitløksfedd for ekstra smak. 
  • Oppskriften er inspirert av Delicious Magazine, men ingredienser og fremgangsmåte er endret.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar