Salt, søtt, sprøtt og godt – dette er alt annet enn en kjedelig salat!
Ingredienser
(1 porsjon)
- 30 g mandler
- 2 ts honning
- 1 klype havsalt
- 30 g soltørket tomat
- 1/2 agurk
- 40 g salsiccia (eller annen type spekepølse/spekeskinke)
- 40 g brie
- 1/4 hakket rødløk
- Salat
- Olivenolje, honning, salt og pepper
Oppskrift
- Vend mandlene inn i honningen og dryss over litt havsalt. fordel mandlene på et stekebrett og stek på 200 grader i ca. 10 min til de er gyldne. Du kan også steken mandlene i stekepanne under omrøring.
- Hakk opp rødløk, soltørket tomat og agurk. Del opp spekepølsen og brien. Ha grønnsakene, osten, spekepølsen og de karamelliserte mandlene i en bolle eller på en asjett, krydre med salt og pepper og dryss over litt god olivenolje og eventuelt litt honning. Server gjerne med lune baguetter, chiabatta eller lignende.
Notater
- Salsiccia kan estattes med annen spekepølse eller spekeskinke.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂