Noe av det beste med høsten er alle de norske høstgrønnsakene som kommer i butikken. Denne suppen består hovedsakelig av gulrot og søtpotet og har massevis av smak. Den er også laktosefri og plantebasert. En deilig suppe på en kjølig høstdag.
Ingredienser
(2-3 porsjoner)
Søtpotet- og gulrotsuppe
- 2 søtpoteter
- 3 gulrøtter
- 1 chili
- 1 gul løk
- 1 boks hermetiske kikerter
- 250 ml vann + en terning grønnsaksbuljong (eller 250 g kyllingkraft men da vil ikke suppen være helt plantebasert)
- 100 ml kokosmelk
- 1-2 dl vann (eller mer kokosmelk)
- Valgfritt krydder: koriander, salt, pepper
- Olivenolje
Oppskrift
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skrell søtpotetene, løken og gulrøttene (kan droppe skrellingen) og del de i ca. 2 cm store biter. Del chilien på langs og fjern noen av frøene (mer frø = sterkere suppe). Ha grønnsaken på et stekebrett og ringle litt olje over. Hell vannet av kikertene, vend de i litt olje og krydder og spre de utover et stekebrett. Stek grønnsaken og kikertene på 200 grader i 15-30 min til grønnsakene er møre og kikertene sprø.
- Ha grønnsakene, buljong/kraft og kokosmelk i en blender og kjør til en jevn suppe. Ha suppen i en kjele og varm opp. Tilsett vann/kokosmelk til ønsket konsistens og smak til med krydder. Topp suppen med de sprøstekte kikertene, resten av kokosmelken og koriander. Server gjerne med rundstykker eller denne bruschettaen: https://www.tonjesmuskelmat.no/bruschetta-med-avokado-fetaost-og-karamellisert-sopp/
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂