Noe av det beste med høsten er alle de norske høstgrønnsakene som kommer i butikken. Denne suppen består hovedsakelig av gulrot og søtpotet og har massevis av smak. Den er også laktosefri og plantebasert. En deilig suppe på en kjølig høstdag. 

Ingredienser

(2-3 porsjoner)

Søtpotet- og gulrotsuppe

  • 2 søtpoteter
  • 3 gulrøtter 
  • 1 chili
  • 1 gul løk
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 250 ml vann + en terning grønnsaksbuljong (eller 250 g kyllingkraft men da vil ikke suppen være helt plantebasert)
  • 100 ml kokosmelk 
  • 1-2 dl vann (eller mer kokosmelk)
  • Valgfritt krydder: koriander, salt, pepper
  • Olivenolje 

Oppskrift

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skrell søtpotetene, løken og gulrøttene (kan droppe skrellingen) og del de i ca. 2 cm store biter. Del chilien på langs og fjern noen av frøene (mer frø = sterkere suppe). Ha grønnsaken på et stekebrett og ringle litt olje over. Hell vannet av kikertene, vend de i litt olje og krydder og spre de utover et stekebrett. Stek grønnsaken og kikertene på 200 grader i 15-30 min til  grønnsakene er møre og kikertene sprø. 
  3. Ha grønnsakene, buljong/kraft og kokosmelk i en blender og kjør til en jevn suppe. Ha suppen i en kjele og varm opp. Tilsett vann/kokosmelk til ønsket konsistens og smak til med krydder. Topp suppen med de sprøstekte kikertene, resten av kokosmelken og koriander. Server gjerne med rundstykker eller denne bruschettaen: https://www.tonjesmuskelmat.no/bruschetta-med-avokado-fetaost-og-karamellisert-sopp/

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email