Hummus er en puré basert på kokte og moste kikerter. Retten stammer fra Midtøsten og passer ypperlig som tilbehør til middagen og som dipp til grønnsaker, salte kjeks og brød. Jeg har tilsatt søtpaprika og rødløk som gir dippen litt sødme. 

Ingredienser

  • 400 g kikerter
  • 1/2 stk rødløk
  • 1 stk søtpaprika
  • 2 ss olivenolje 
  • 1-2 ss sitronsaft 
  • 1/2-1 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts pepper

Oppskrift

  1. Grovhakk løk og paprika. Stek grønnsakene i en stekepanne eller damp noen minutter i mikrobølgeovnen til de er møre. Du kan også grille eller ovnsbake grønnsakene for ekstra god smak. 
  2. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og bland sammen til du får en myk konsistens. Tilsett først 1 ss sitronsaft og smak deg frem. Tilsett eventuelt mer sitronsaft og krydder om nødvendig.  

Notater

  • Jeg anbefaler å koke kikerter selv men hermetiske kikerter funker også bra. 
  • Tilsett ett fedd hvitløk eller 1/2 ts hvitløkspulver for ekstra smak.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar