Det geniale med scones er at det er så raskt og enkelt å lage. Hvor grove de blir kommer an på hvilke meltyper du bruker og du velger selv om du vil lage salte eller søte scones. Dette er en søt og middels grov variant med smak av eple og kanel. De smaker nydelig akkurat som de er men kan også serveres med godt pålegg som syltetøy, honning og ost. Og gjerne en god kopp te!

Ingredienser 

  • 5 dl mel (2 dl hvetemel, 2 dl havremel, 1 dl speltmel)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl kokossukker/sukrin (eventuelt brunt sukker/sukker men da er de ikke lenger sukkerfrie)
  • 1-2 ss kanel 
  • 1/2 ts salt
  • 1 dl kesam, fresk yoghurt eller crème frâich 
  • 1 dl melk 
  • 1 eple
  • 2 egg
  • Valgfritt: Rosiner og mandler 

Oppskrift

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Rør sammen mel, bakepulver, søtning og krydder i en bakebolle. Tilsett kesam/yoghurt, melk, egg, revet eple og eventuelt rosiner og hakkede mandler. Rør deigen lett sammen.
  3. Stek som én stor scone du deler opp i ca. 20-30 min eller flere små i ca. 10-15 min. Steketid er avhengig av størrelse og ovn.                                                                                                                         

Notater

  • bruk den melken du ønsker eller har tilgjengelig. Jeg brukte lettmelk. 
  • Bruk de meltypene du ønsker. Vær obs på at væskemengde kanskje må justeres noe.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email