Når jeg høyere ordet «sommermat» tenker jeg med én gang på friske, gode salater og sjømat (og is så klart, men den tar vi til dessert). Denne salaten med scampi, soyabønner og avokado gir meg skikkelig sommervibber! Spis den til lunsj eller middag og server den gjerne med ferskt brød, rundstykker eller ris… og noe godt i glasset!

Ingredienser 

  • 200 g scampi
  • 100 g edamamebønner (frosne eller ferske)
  • 1 avokado (Stor)
  • 1 søtpaprika
  • 1 agurk
  • 250 g cherrytomater 
  • Salatblanding 
  • Syltet ingefær (valgfritt)
  • havsalt, pepper, chili
  • Valgfri dressing (vinegarette, olivenolje, sitronsaft, soyasaus)
  • Valgfritt tilbehør: ris, ferskt brød, rundstykker/chiabatta.

Oppskrift

  1. Del opp alle ingrediensene til salaten, tilbered edamamebønnene etter anvisning på pakken (jeg tiner mine i mikro) og forbered tilbehøret.
  2. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle. Tilsett krydder og dressing og bland alt sammen.
  3. Del med en du er glad i eller spar en porsjon til lunsj i morgen. 

Notater

  • Scampi kan erstattes med reker eller laks (salma elle røkt).
  • Edamamebønner kan erstattes med andre type bønner/belgefrukter.
  • Syltet ingefær får du kjøpt i dagligvarebutikker der de selger sushi ingredienser. 

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email