Ingredienser
(6 porsjoner)
- 2 stilker rabarbra
- 200 g bringebær (fersk eller fryst)
- 2 dl sukker eller Sukrin/sukring gold
- 2 ss potetmel
Mandellokk
- 1 dl mandelmel
- 1 dl havregryn
- 1 dl sukker
- 4 ss smør (flytende eller vanlig)
- 2 ts kanel (valgfritt)
- Klype salt
Oppskrift
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skrell rabarbrastilkene (hvis nødvendig) og del de opp i biter. Ha de i en bolle og bland sammen med potetmel og sukker. Fordel rabarbra og bringebær utover en ildfast form.
- Bland sammen ingrediensene til paideigen. Bruker du flytende margarin kan du røre alt sammen med en skje, bruker du vanlig smør må du smuldre den i bollen og kna deigen sammen med hendene. Fordel smuldredeigen på toppen av formen og stek i ca. 20-30 min til toppen er gylden og sprø. Avkjøl og server med vaniljeyoghurt, Kesam eller iskrem.
Notater
- Sunnere variant: https://www.tonjesmuskelmat.no/smuldrepai-med-bringebaer-og-rabarbra/
- Bringebær kan erstattes med jordbær
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂