Ingredienser

(6 porsjoner)

  • 2 stilker rabarbra 
  • 200 g bringebær (fersk eller fryst)
  • 2 dl sukker eller Sukrin/sukring gold
  • 2 ss potetmel 

Mandellokk

  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl havregryn 
  • 1 dl sukker 
  • 4 ss smør (flytende eller vanlig)
  • 2 ts kanel (valgfritt)
  • Klype salt 

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skrell rabarbrastilkene (hvis nødvendig) og del de opp i biter. Ha de i en bolle og bland sammen med potetmel og sukker. Fordel rabarbra og bringebær utover en ildfast form.
  2. Bland sammen ingrediensene til paideigen. Bruker du flytende margarin kan du røre alt sammen med en skje, bruker du vanlig smør må du smuldre den i bollen og kna deigen sammen med hendene. Fordel smuldredeigen på toppen av formen og stek i ca. 20-30 min til toppen er gylden og sprø. Avkjøl og server med vaniljeyoghurt, Kesam eller iskrem. 

Notater

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar