Fun fact: jeg har alltid trodd rabarbra het rabarbara. Sjokket var stort da moren min rettet på meg her om dagen. Jeg måtte gjøre et googlesøk og jaggu hadde hun rett. (Barbara er skuffet.) Uansett, her kommer oppskriften på en enkel og supersunn smuldrepai med en av mine favorittkombinasjoner: bringebær og rabarbra!

Ingredienser

 • (1 grådig eller dessert til 2)
 • 200 g bringebær (ferske eller tinte)
 • 1 stilk rabarbra
 • 2 eggehviter
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl mandelmel
 • ca. 1 neve mandler (hakket)
 • En klype salt
 • 1 ss kanel
 • 1 ts kardemomme
 • 4 ss brunt sukker/sukrin gold

Oppskrift

 1. Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.
 2. Skrell rabarbra og del opp i biter på ca. 1 cm. Bland rabarbra, bringebær og 2 ss brunt sukker/sukrin gold sammen i en bolle. Fordel fyllet i en form
 3. Pisk eggehvitene lett sammen med salt og 2 ss brunt sukker/sukrin gold. Eggehvitene skal være luftig men ikke stivpisket.
 4. Bland inn resterende ingredienser til du får en deig. Fordel deigen over bringebær- og rabarbrafyllet og stek på 200 grader i 15-20 min til toppingen er gylden og sprø. Server med vaniljekesam, vaniljeis eller vaniljesaus.

Notater:

 • Eggehviter + brunt sukker kan erstattes av 2 ss honning.
 • Mandelmel kan erstattes med annen meltype.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Skriv En Kommentar