Sjokoladekjeks med smak av peanøtter og karamell? YES PLEASE! Jeg ville lage en sjokoladekjeks med det lille ekstra men som ikke krever ekstra mye arbeid. En kjerne av flytende karamell setter virkelig prikken over i´en på disse kjeksene. De er kanskje ikke 100»% sukkerfrie men det er såååå verdt det!

Ingredienser

(ca. 12 stk)

  • 150 g fullkornsmel
  • 100 g kokosblomssukker (evt. Sukrin gold, sukker eller brunt sukker)
  • 4 ss bakekakao
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g peanøttsmør
  • 50 g flytende honning
  • 2 egg
  • Smil

*Se notater for alternativer

Oppskrift

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader varmluft.
  2. Bland sammen alle tørrvarene i en bolle.
  3. I en separat bolle blander du sammen honning, peanøttsmør og egg.
  4. Tilsett det våte til det tørr og bland godt sammen. Enten i en kjøkkenmaskin med k-visp eller ved å kna blandingen sammen med en plastpose rundt hånden. Sett blandingen kjølig i ca. 30 min.
  5. Trill kuler som du trykker ut til kjeks på et bakebrett. Antall kommer an på ønsket størrelse. Jeg fikk 12 middels store kjeks. Stek på 180 grader i ca. 10 – 15 min.
  6. Mens kjeksene er varm trykker du en smilsjoklade ned i midten av hver kjeks slik at sjokoladen smelter litt. Avkjøl på rist. 

Nytes best lune men er også knallgode dagen derpå!

Notater:

  • Alt eller deler av fullkornsmelet kan byttes ut med annen meltype eller glutenfri melblanding.
  • Om peanøttsmøret er vanskelig å røre ut kan du varme det opp i en kjele eller mikroovn sammen med honningen før du rører inn eggene.
  • Jeg anbefaler å bruke et nøttesmør som kun inneholder peanøtter og salt.
  • Kokosblomstsukker kan erstattes med annen søtning eller vanlig sukker. Jeg anbefaler ikke å kun bruke vanlig sukrin. En blanding av sukker og sukrin gir best resultat.
  • Honning kan erstattes med fibersirup gold eller agave.
  • Smilsjokoladen kan erstattes med annen sjokolade eller sløyfes (men anbefales på det sterkeste!)

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram! Tagg @pt_tonjemeinstad og #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager 🙂

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email