Sjømatpasta er utrolig godt, supersunt og overraskende enkelt å lage. Denne retten gir deg masse gode næringsstoffer og kan serveres til både hverdag og fest. Hva med å bytte ut den tradisjonelle «pasta med kjøttsaus» middagen med denne sjømatvarianten?
Ingredienser
- 200 g laks
- 100-150 g blåskjell (jeg brukte fryste)
- 2 porsjoner fullkornspasta (ca. 150 g)
- 4 stk soltørket tomater
- Ca. 150 g fetaost i olje
- Ca. 200 g broccoli (fryst eller fersk)
- 1 terning fiskebuljong
- Sitron
- Salt og pepper
- Valgfritt: pinjekjerner
Oppskrift
- Del opp broccolien og de soltørkede tomatene. Del laksen i terninger på ca. 2 cm og gjør klar blåskjellene.
- Kok opp ca. 2 dl vann med fiskebuljong. Ha i pastaen og følg koktetiden på pakningen (7-10 min). Ha i broccolien når det er 3-4 min igjen av koketiden.
- Stek laksen i en panne i litt olje og ha i blåskjellene når de siste 3 min av steketiden. Krydre med salt og pepper.
- Hell vannet av pastaen med broccoli. Fordel pastaen på dype tallerkner, ha over sjømatblandingen, de soltørkede tomatene og fetaost i terninger. Topp det hele med pinjekjerner, oljen fra fetaosten og masse kjærlighet.
Notater
- Bruk gjerne andre typer sjømat som reker.
- Rør inn créme fraîche for en kremet pasta.
- Bruk de grønnsakene du ønsker.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂
1 Kommentar
Pingback: Kremet fullkornspasta med laks og scampi – Tonjesmuskelmat