Her har du noen sunne pannekaker som gir kroppen langvarig energi og smaker deilig av sjokolade. Banan og gulrot gjør pannekaken søte og bidrar til to av dine «5 om dagen». Pannekakene er naturlig melkefrie og kan enkelt gjøres glutenfrie. Server med yoghurt, peanøttsmør og bær for en mettende og god frokost, lunsj eller kveldsmat. 

Ingredienser

(1 porsjon)

  • 1 stk godt moden banan
  • 1 gulrot (eller banan)
  • 1 egg
  • 1 toppet ss bakekakao/kakaopulver
  • 5 toppet ss havregryn (glutenfrie om nødvendig)
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss Sukrin gold/brunt sukker (valgfritt)

Valgfritt tilbehør 

  • Peanøttsmør 
  • Frukt/bær
  • Yoghurt/Kesam/cottage cheese
  • Honning/sjokoladesaus

Oppskrift

  1. Del gulrøttene i biter og kok eller damp gulrøttene til de er møre (jeg brukte mikro). Dette steget kan droppes om du erstatter gulroten med en banan. 
  2. Bland sammen alle ingrediensene i en blender eller med en stavmikser til du får en tykk pannekakerøre. Stek pannekakene i litt smør eller olje og server med valgfritt tilbehør. Jeg anbefaler peanøttsmør, yoghurt og bær.

Notater 

  • Jo mer modne bananen er jo søtere blir pannekakene.
  • Tilsett eventuelt ekstra søtning om nødvendig.
  • Tilsett mer kakaopulver for sterkere sjokoladesmak. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar