Søt banan, fyldig sjokolade krem og crunchy peanøtter i en herlig kombinasjon! Det beste er at den er laget på 1-2-3. En mektig og sunn dessert som dekker sjokoladesuget.

Ingredienser 

(2 porsjoner)

  • 1 beger (300 g) mager kesam/yoghurt naturell
  • 1-2 ss kakaopulver
  • 1-2 ss søtning (sukrinmelis, melis, honning, agave)
  • 1 ss peanøttsmør
  • evt. en klype havsalt
  • 1 banan (stor)
  • 2 never peanøtter

Oppskrift

  1. Bland sammen mager kesam, kakaopulver, peanøttsmør og søtning i en bolle. Smaken kommer an på hvilken type kakaopulver og peanøttsmør du bruker så smak til med søtning og salt. Bruk gjerne en visp for en ekstra luftig krem.
  2. Del opp banen i skiver. 
  3. Legg bananskiver, sjokoladekrem og peanøtter lagvis i glass/serveringsskål. Topp med peanøtter. Server!

Notater:

  • Jeg anbefaler å bruke et nøttesmør som inneholder kun peanøtter og salt.
  • Bruk romtemperert nøttesmør. Du kan eventuelt varme det opp i mikroen eller i en kjele for å lett kunne blande det inn i kremen.

Ps: lager du noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på instagram med #tonjesmuskelmat så ser jeg hva du lager! 🙂

Skriv En Kommentar