En sunn og god kyllingmiddag med salt skinke og en sødmefull salat. Sleng kyllingen på grillen om sommeren, i ovnen om vinteren og erstatt nektarinen med epler, plommer eller annen frukt, så har du en middagsrett som passer enhver sesong.
Ingredienser
(2 porsjoner)
- 2 stk kyllingfilet
- 4 stk serranoskinke/spekeskinke
- 1 stk nektarin/fersken
- 1/2 agurk
- ca. 100 g sherrytomater
- 1 håndfull hakkede mandler
- 1/2 ss honning
- Salt og pepper
Oppskrift
- Snurr kyllingen i skinken, krydre den med salt og pepper og stek den i stekepannen til gjennomstekt. Du kan også pakke den inn i aluminiumsfolie og grille den i ca.15 min eller ovnsbake den på 200 grader i ca. 20 min. Tid er avhengig av tykkelse på fileten.
- Lag salaten ved å kutte opp grønnsakene og bland disse med hakkede mandler, honning og litt salt i en bolle.
- Server gjerne med valgfritt tilbehør som ris, potetbåter, potetsalat, quinoa etc.
Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂