Disse kjeksene er inspirert av konfektkakene «Sarah Bernard» som ofte bakes til jul. Kransekakebunnen har jeg erstattet med marsipan og kjeksene er toppet med et tynt lag sjokolade og hakkede mandler. Hvis du (som meg) syntes de originale konfektkakene blir litt for mektige og tidskrevende er disse kjeksene midt i blinken for deg!

Ingredienser 

  • ca. 500 g marsipan (kjøpt eller hjemmelaget)
  • 1/2 dl kremfløte (eller vaniljesaus)
  • 200 g mørk sjokolade/kokesjokolade 
  • 1 ss smør (ca. 15 g)
  • Mandler (hakkede)

Oppskrift 

  1. Lag marsipankjeks ved å dele marsipanpølser i ca. 1/2 cm tykke biter. Fordel marispanbitene utover er stekebrett og stek på 190 grader i 8-10 min til marsipanen er gylden. Avkjøl på rist
  2. Del opp sjokoladen i mindre biter og hakk opp mandlene. Du kan gjerne bruke ristede mandler. 
  3. Lag sjokoladekrem ved å varme opp kremfløte/vaniljesaus til under kokepunktet (70-80 grader). Ta kjelen av varmen, tilsett halvparten av den hakkede sjokoladen (100 g) og rør godt rundt til sjokoladen er smeltet. Pisk så inn smøret og avkjøl kremen noe før du brer den over marsipankjeksene. Sett kjeksene kjølig. 
  4. Smelt resterende sjokolade i ett vannbad (eller mikro) og dryss over kjeksene. Topp det hele med hakkede mandler og nyyyyt!

Notater 

  • Hjemmelaget marsipan: https://www.tonjesmuskelmat.no/grunnoppskrift-pa-marsipan-sukkerfri-og-tradisjonell/
  • Marsipankjeks: https://www.tonjesmuskelmat.no/marsipankjeks-med-mandler-og-appelsin-sukkerfri-glutenfri-melkefri/
  • Velg sukkerfri sjokolade og marsipan (og vaniljesaus) for sukkerfrie kjeks. Jeg anbefaler dog original for best resultat. 
  • (Sukkerfri) vaniljesaus vil gjøre sjokoladekremen søtere. 
  • Mørk sjokolade kan erstattes med lys sjokolade for søtere kjeks. Jeg foretrekker å bruke mørk sjokolade/kokesjokolade. 
  • Oppbevares i kjøleskap og kan fryses for lengre holdbarhet. 

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Skriv En Kommentar