Det er lite som slår lukten og smaken av nybakt brød og gulrotbrød er min favoritt. Gulroten gir brødet en mild sødme og gjør det ekstra saftig og næringsrikt. Dette brødet er 100% grovt og består av fullkornsmel og havregryn. Det inneholder masse fiber som er gunstig fordøyelsen og gjør at det metter godt. Server rykende ferskt brød med ditt favorittpålegg eller som tilbehør til supper og gryter. 

Ingredienser

(1 brød)

  • 250 g fullkornsmel
  • 250 g havregryn 
  • 1/2 pose tørrgjær 
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss olje (gjerne rapsolje
  • Ca. 3 dl vann eller melk
  • 1 stor raspet gulrot 

Oppskrift

  1. Ha fullkornsmel, havregryn, tørrgjær, salt og sukker i en bakebolle med eltekrok. Pass på at gjæren og saltet ikke kommer i kontakt før elting da saltet dreper gjæren. Tilsett oljen og mesteparten av væsken. Elt deigen i 5-10 min til du får en jevn og smidig deig. Tilsett mer væske underveis om nødvendig. Dette kan også gjøres for hånd men vil ta lengre tid. Dekk bollen med plast og sett til heving på et lunt sted i ca. 40-60 min eller til deigen har doblet i størrelse.
  2. Rasp gulroten og elt den godt inn i deigen. Form et brød som du plasserer i en smurt brødform, dekker med plast og hever i nye 40-60 min.
  3. Stek brødet på 200 grader i ca. 30-40 min til det har fått en sprø og gylden skorpe og er gjennomstekt (sjekk med bakepinne). Avkjøl på rist. Server med ditt favorittpålegg eller som tilbehør til supper og gryter.

Notater

  • Tilsett gjerne frø og kjerner i deigen.
  • Kanel og kardemomme i deigen gir brødet ekstra sødme.
  • Pensle toppen av brødet med vann eller melk før steking for en mer skinnende overflate. 
  • Doble gjerne oppskriften, dette brødet forsvinner overraksende fort!

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email