Har du noen skikkelig overmodne bananer liggende? Lag bananbrød! Her kommer en enkel og god oppskrift på et saftig bananbrød med rosiner. Dette er en barnevennlig variant med grovt mel, uten kunstig søtning og kun tilsatt rosiner. Ta gjerne utgangspunkt i oppskriften og tilsette andre ting som nøtter og mørk sjokolade, eller lag et sukkerfritt bananbrød om du ønsker.

Ingredienser 

  • 2 godt modne bananer
  • 2 egg
  • 2,5 dl fullkornsmel
  • 1 dl melk/yoghurt 
  • 2 ts bakepulver 
  • 2 ts kanel
  • 1 dl sukker + 1 dl brunt sukker (eventuelt 2 dl sukrin gold)
  • 1/2 ts salt 
  • Rosiner

Oppskrift 

  1. forvarm stekeovnen til 180 grader.
  2. Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Mos bananene med gaffel og rør den inn i eggedosisen samme med melken. Tilsett fullkornsmel, bakepulver, kanel og salt og rør alt godt sammen til en tykk deig. Rør tilslutt inn rosinene.
  3. Ha røren i en kledd eller smurt form og stek på 180 grader i 20-30 min til gjennomstekt. Ikke stek kaken for lenge. Den skal være saftig og setter seg litt når den blir avkjølt. Bananbrødet kan godt serveres med is eller vaniljeyoghurt men smaker minst like godt akkurat som det er. 

Notater

  • Bruk glutenfritt mel om nødvendig.
  • Velg laktosefri melk/yoghurt om nødvendig.

Har du laget noen av oppskriftene mine? Del de gjerne på Instagram og tagg #tonjesmuskelmat og @pt_tonjemeinstad så ser jeg hva du lager! 🙂 

Legg igjen en kommentar

DELE PÅ SOSIALE MEDIER

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on skype
Share on email